Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Just det!

Publicerad 2014-04-30 13:48:28 i Stella,

Har ju glömt att berätta att han nu sitter. Han har ju suttit ett tag men då har jag inte kännt mig trygg utan kuddar runt om honom för han har varit lite vinglig. Men nu sitter han jättefint och leker där man sätter honom. Igår satt han snällt och lekte på filten och kollade på mig och Stella när vi... gissa vad vi gjorde ute?! - just det ... hoppade!
 
 
 
 
 

Varm söndag

Publicerad 2014-04-30 13:41:45 i Stella,

Väl hemma från loppisen så gick jag och Stella ut i det fina vädret, Stella hoppade och åt glass och jag grejjade lite i trädgården solade och hoppade jag med. 
Matheo och Mikael var inne, men det var någon som gärna ville ut till storasyster...
Till slut så tog vi på solhatten och så fick han komma ut och leka lite på studsmattan, en väldigt bra lekhage när ingen hoppar!
 
 
 
 

Bakluckeloppis i Nybban

Publicerad 2014-04-30 13:16:14 i Stella,

I söndags var vi på bakluckeloppis i Nybro. Vi fyndade två pyjamas till Matheo, fem böcker till Stella, en prinsessklänning till Stella och så en sån där flytring som jag hade när jag var liten med två gula dunkar där bak...
 
Kameran tog vi fram när vi var på väg hem och vi stannade till vid en lekplats med en vikingabåt som Stella tyckte var spännande!
 
 
 

Kalascool

Publicerad 2014-04-26 19:57:54 i Stella,

Idag har Stella varit på kalas hos Maja och man fick komma utklädd så Stella tog på sig sin prinsessklänning. Eftersom det var väldigt soligt ute så tog hon även fram kepan och solglasögonen. Sedan blev hon lite inspirerad av Duran och Mollan när de gör sin Hip Hop-låt...
"Hip hop, hip hop, kom igen nu allihopa shaka loss, hip hop, hop hop, dansa med oss"
 
 
 

Sommar snart?!

Publicerad 2014-04-26 19:51:33 i Stella,

Nu känns det på riktigt att sommaren är runt hörnet. Så fint väder det har varit idag, varmt och skönt. Att kunna gå till affären i kortärmat med bara en kofta över och ibland till och med behöva ta av koftan för att det är så varmt! 
Och körsbärsträdet blommar för fullt nu, så vackert - som Stella skulle sagt!
 
I går var vi på stan en runda, mötte upp Miakel för en lunch på... just det Mc Donalds, som vanligt (nästan) på fredagar. Sedan gick vi till Lindex där det var ett erbjudande om att om man handlade barnkläder för 300 kronor så fick man 100 kronor rabatt! super ju, vi som behöver lite sommarkläder till Matheo inför resan och en kofta för kvällarna till Stella. Hittade en så fin sjömanskostym till Matheo med korta ärmar och ben! och Stella valde hör och häpna en blå och vitrandig kofta. Sedan hitade hon en blomkrans som hon absolut tvunget skulle ha!
 
Och så hittade jag en marinblå solhatt till Matheo som jag letat efter. Nu störs han inte av solen längre, så länge den får sitta på vill säga, fast det finns ju band att knyta så det blir nog bra.
 
 
 
 

Målade ägg

Publicerad 2014-04-26 19:34:23 i Stella,

Glömde ju visa att vi målade ägg i påskas. Stella och jag målade var sitt ägg till oss, Stella blev så nöjd med sitt att hon inte ville äta upp det utan det skulle sparas! Vi sparade det en vecka i kylen och nu har vi slängt det, hoppas hon inte frågar efter det!
 
 
 

Påsk

Publicerad 2014-04-21 15:36:01 i Stella,

Så har det varit påsk och vi har varit lediga allihopa nu i fyra dagar. Jag och Stella har gjort så påskfint här hemma.
 
I torsdags var Marie, Pär, Malin och Sofia här och vi grillade hamburgare gjorda på högrevsfärs och Mikael hade bakat hamburgerbröd. Till efterrätt hade jag gjort en Nutellasemmifreddo, mums vad god den blev om jag får säga det själv! Det är inte sista gången jag gör den.
I fredags gjorde vi inget vettigt, var bara ute i trädgården i det fina vädret och gick en långpromenad.
 
I lördags så hade ju påskharen varit här och gömt ett påskägg till Stella, så efter frukost fick hon leta och leta och leta tills hon hittade det.
I det stora ägget gömde sig en klänning och ett mindra ägg med godis...
Godiset var ju inte så intressant men klänningen!
Den åkte på med en gång. Fast hon fick komplettera med en t-shirt och ett par strumpbyxor.
 
Matheo den lilla stackaren han fick inget påskägg, haren tyckte nog han var för liten...
Fast han var lika glad ändå.
 
Det var superhärligt väder och Stella och Mikael klippte gräset (Stella gick efter Mikael runt hela gräsmattan!!!) Sedan hoppade jag och Stella lite studsmatta.
 
Igår söndag var jag och Mathe och gick en långpromenad på förmiddagen sedan grillade vi korv till lunch och var ute i trädgården och hoppade studsmatta och så jagade jag maskrosor. På kvällen kom Therese, Thomas, Wille och Mila över och så grillade vi igen!
 
Idag gör vi inget vettigt, spelar spel, bygger lego, städar toaletten, lagar mat och bloggar! Det var hela påskhelgen det. Hur har ni haft det?!
 
 
 

Påskshopping

Publicerad 2014-04-16 16:08:27 i Stella,

Japp snart är det Påsk och Påsklov! Idag har Stella varit hos Neo och lekt och jag och Matheo gick en lång promenad i det fina vädret, eller närmare bestämt 5,8 km enligt den nya app som jag laddat hem till min telefon som håller koll på hur man rör sig under dagen utan att man behöver sätta igång appen eller stänga av, himla bra tycker jag.
 
Så här fint har vi pimpat krukan utanför dörren.
och körsbärsträdet (eller vad det nu är för något) slår ut sina vita blommor när som helst nu.
 
 
Iallafall, efter att jag hämtat Stella efter lunch så gick vi hem och hoppade lite studsmatta och sedan efter det tog vi en tur till modehuset. Stella hade fått ett presentkort från Farmor på Lindex och igår kom det påskpengar på posten från mormor och morfar och så behövde Stella nya gummistövlar då hon växt ur de gamla.
 
Stella hittade en jättefin klänning på Lindex som hon köpte för presentkortet samt påskpengarna. Sedan hittade jag ett UV-set till Matheo på H&M som var helt överkompligt i pris med tanke på att jag inte tror att vi kommer att använda det så flitigt nu när han är så liten... men man vet aldrig, han kanske är motsatsen till sin syster och kommer kanske bara vilja bo i poolen nu när vi ska iväg eller havet här hemma i sommar.
 
Vi hittade även ett par gummistövlar till Stella och så hittade hon ett par gympadojjor till reapris som hon gärna ville ha, i den affären vi var i så var det "köp två och få det billigaste paret till halva priset" så därför fick vi ett par gympadojjor och ett par gummistövlar för 149 kronor! 
 
 
 
 
 
 

Gåstolen

Publicerad 2014-04-15 16:43:52 i Stella,

Matheo har fått upp rejäl med fart i gåstolen bara de senaste dagarna, och tar sig nu snabbt dit han vill. Han tar sig inte över trösklarna men annars så går han dit han vill.
 
 
 

Duran och Mollan på Liljas

Publicerad 2014-04-13 20:06:49 i Stella,

Idag har vi varit och kollat på Duran och Mollan som uppträdde på Liljas i Hansa City. Lilja firade ett år i sina lokaler ute på Hansa och de hade lite extra kul för barnen idag med ansiktsmålning, glass och ballongutdelning och så förstås uppträde med Duran och Mollan.
 
Mikael och Matheo höll sig i bakgrunden och tittade lite på bilar medan jag och Stella fixade ansiktsmålning och sedan stod långt fram när uppträdet började. Så här fin blev Stella i sin ansiktsmålning!
 
 
 

Snart så kanske...

Publicerad 2014-04-13 19:55:28 i Stella,

I natt sov Matheo från sju till sju, tjoho! äntligen. Fast jag ska väl inte ropa hej än och så ska jag väl tillägga att jag stoppade in nappen två gånger, men det är ju ändå superduperbättre än alla andra nätter då han har ammat minst en gång ibland två. Så jag hoppas att detta fortsätter, håller alla tummar och tår.
 
 
 
 

Barnarbete!

Publicerad 2014-04-11 17:40:37 i Stella,

I veckan så ville Stella prova på att mata Matheo. Gröten kan hon inte mata honom med för den tycker hon luktar så illa att hon klöks om hon kommer för nära, men den "vanliga" maten går bra. Matheo tyckte att det var jätteroligt att storasyster matade och skrattade mest.
 
 
 
 

Sova?!

Publicerad 2014-04-07 21:47:48 i Stella,

Idag tänkte jag att jag skulle passa på att gå en extra sväng efter lunch när Matheo skulle sova (trodde jag) eftersom Stella var hos Maja och lekte. Matheo hade som sagt andra planer än att sova, han skulle inte luta sig bak mot ryggstödet och vila. Han skull minsann sitta upp själv och titta på allt runtomkring.
Sova sa du??

Det finns ju massor spännande att kolla på...
Massor!



Fiskben

Publicerad 2014-04-05 15:10:09 i Stella,

Jag har övat fiskbensfläta på Stella, hon blev väldigt nöjd.
 
Och så har vi sått lite stockrosor som kom som frön på posten från mormor. Nu hoppas vi att det snart ska komma upp fina blommor som vi sen kan plantera ut.
 
 
 
 

7 månader och nystylad

Publicerad 2014-04-05 08:43:51 i Stella,

Igår blev min minsta plutt 7 månader! Det firade vi med att fixa pass hos polisen och det gick super (förutom att vi kom fel dag och snodde någon annans bokade tid men det gick ju bra ändå) måste visa er barnens pass sedan när vi hämtat dem. Innan vi skulle åka så stylade Stella Matheo.
 
 
 
 

Torsdag = Dans

Publicerad 2014-04-04 09:41:30 i Stella,

Igår var det torsdag igen och torsdagar är ju lika med dans, ialla fall en vecka till för sedan är det slut, då har det redan gått tio veckor!
 
Här bjuder vi på Stellas dansoutfit och eftersom man inte får lov att ta bilder på själva lektionen så fick det blr en piruett här hemma.
 
Nä nu ska vi ta tag i den här fredagen och åka och fixa pass till hela familjen!

Vitsippeplock

Publicerad 2014-04-01 19:51:10 i Stella,

Idag hade Stella med dig en kompis hem efter förskolan. På vägen hem så gick vi genom den lilla skogen som ligger bakom pulkabacken för att plocka lite mer vitsippor (jag har just nu 5 små vaser med vitsippor!) man kan ju inte få för många vitsippor!




Röjar Ralf

Publicerad 2014-04-01 15:45:14 i Stella,

Stella hade byggt upp ett hus/slott av något slag på den gröna duploplattan igår och idag hade Matheo bara ögon för detta bygge. Nu kan han ju inte ta sig dit själv utan det är ju jag skyldig till, men rivandet av bygget, det är lilla mr Konradsson det.
 
I sin iver så vill han ju framåt och helst upp i korgen för att kuna röja runt rejält men han kommer ju som sagt bara bakåt...
-Vad gör jag för fel?
 
 
 
 

Baddjur!

Publicerad 2014-04-01 15:20:04 i Stella,

Stella gillar att bada badkar och ibland frågar hon om jag eller Mikael vill bada med henne men det händer inte så ofta... Igår så bestämde jag mig för att ta med mig Matheo och hoppa i, och vad de plaskade båda barnen Konradsson! 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela