Ungerskt potatisbröd
Japp - här kommer receptet på detta smarriga bröd som håller sig "färskt" i mer än en dag!
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 rågade tsk salt
4 kokta potatisar rivna el. pressade (jag pressade)
2 dl grahamsmjöl
11-13 dl vetemjöl
Arbeta samman degen som får jäsa minst 30 minuter. Sedan utbakas den till fyra kakor, som delas med ett kryss i fyra delar. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter, grädda i 200 grader 25-30 minuter.
50 g jäst
2 rågade tsk salt
4 kokta potatisar rivna el. pressade (jag pressade)
2 dl grahamsmjöl
11-13 dl vetemjöl
Arbeta samman degen som får jäsa minst 30 minuter. Sedan utbakas den till fyra kakor, som delas med ett kryss i fyra delar. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter, grädda i 200 grader 25-30 minuter.